čtvrtek 22. prosince 2011

Můj názor : Ticho

Autor : Becca Fitzpatrick
Serie: Zavržený
Díl: třetí
Originál : Silence
Anotace: Nedorozumění mezi Patchem a Norou je zažehnáno. Společně překonali tajemství svázaná s Patchovou temnou minulostí, smířili dva dosud nesmiřitelné světy a čelili bolestným zkouškám víry a naděje, to vše pro lásku, která má sílu překonat hranice mezi nebem a zemí. Patch a Nora, vyzbrojeni pouze svou bezpodmínečnou důvěrou v toho druhého, se vrhají do zoufalého boje a pokoušejí se zastavit zločince, který má moc navždy zničit vše, o co se snažili, dokonce i jejich vzájemnou lásku.

Rozhodla jsem se Svůj názor rozdělit do dvou částí.Jedna bude kompletně bez spoilerů a ta další bude se spoilery. Proč? No,původně jsem chtěla nechat jenom tu bez spoilerů jenže já se z toho všeho musím pořádně vypsat,protože Ticho byl teda mazec.Alespoň pro mě.

Můj názor 1 (NEobsahuje spoilery ke třetímu dílu,ale mohl by lehce naspoilerovat díly předchozí)
Na Ticho jsem čekala opravdu dlouho a hodně jsem se na to těšila. Byla jsem zvědavá, co Becca vymyslí,protože tuhle serii mám opravdu ráda. Chápu, že hodně lidem to nesedne. Ať už téma,děj,postavy nebo celkový výsledek knihy. Já jsem si ale serii Zavržený zamilovala. Přes první díl,ve kterém jsem se naprosto zamilovala do Patche a všeobecně do jeho konverzací s Norou a druhý díl,ve kterém jsem se vlekla všemi Nořinými pocity(a zároveň na ni místy i nadávala) jsem se dopracovala až k Tichu. Ticho je dějově hodně zajímavé a nedá se přirovnat ani k jednomu z předchozích dílů. Zdálo se mi to jako něco úplně nového.
Osud mezi Noru a Patche postavil další a další překážky, které věřím, že překonají. Po všem čím si prošli a ještě projdou si zaslouží být spolu.
Některé věci jsem čekala a jinými jsem byla mírně šokovaná.
Styl psaní Beccy se mi líbí. Nepíše dlouhatánské popisy a její knihy mají ten správný nádech tajemna a romantiky v příhodných chvílích.
Pro mě je to 4,5 hvězdičky. Je to celkem vysoké hodnocení, ale jak jsem řekla čtení jsem si užila a kniha mě naprosto vtáhla do děje.
Becca mě mírně naštvala s tím, že napíše čtvrtou knihu. Ano, její knihy mám ráda, ale trošku se obávám, aby to neztratilo kvalitu.


Můj názor 2 (obsahuje spoilery)

Dějová Linie
Nora je uvězněna Hankem jako výstraha pro Patche. Potřebuje od něj totiž informace od padlých andělů.
Nora se po třech měsících probouzí na hřbitově a nepamatuje si vůbec nic za posledních pět měsíců. Ani Patche,Hanka,Scotta,padlé anděly…prostě nic.
Vrací se tedy domů kde zjistí,že její matka randí s Hankem Millarem. Noře se to vůbec nelíbí. Nejen,že je to otec Marcie ale také podvědomě ví,že něco skrývá.
Po naprosto nepovedené večeři právě s Hankem a matkou,vyráží Nora sama pryč z restaurace. Opět se ale dostane do problémů. A ne jen tak s někým. Narazí totiž na padlé anděly. Naštěstí ji ale přichází na pomoc nějaký kluk, kterého určitě zná. Prostě cítí, že ho zná.

Později, díky tomu, že jí Scott vyhledal, Nora opět zjišťuje pravdu o tom, co se vlastně děje. Také zjistí,že Jev,kluk který ji zachránil před padlými a Patch,( podle informací, které získala od Marcie a Vee) její bývalý kluk jsou jedna osoba.
Nora je tak opět plně zasvěcená do všeho co se týče andělů a jejího života.
Spolu s Patchem se snaží přijít na způsob, jak zastavit Hanka. Buď pomocí Dabrie nebo archanděla kterého Hank uvěznil.
Pak se ale vše zkomplikuje když Hank dá Noře transfuzi své krve a Nora se tak stává plnokrevným Nefilem..

Postavy
Noru, jako hlavní postavu mám hodně ráda, i když to není žádná kick-ass hrdinka, které si prostě vždy oblíbím. V jedničce jsem s ní neměla sebemenší problém, ale ve dvojce jsem na ni celkem dost nadávala. V Tichu jsem na ni nenadávala ani jednou. Ve většině případů bych se totiž zachovala úplně stejně.Se vším se vypořádávala celkem statečně.
Patch/Jev je pořád stejný.Což znamená naprosto úžasný bad boy.
Jediná postava, kterou vyloženě nesnáším je Hank. Já mít takového otce asi se zblázním a navíc,což mi brnkalo na nervy nejvíc, se ještě tváří jako by neudělal nic špatného. Taky dopadl, tak jak dopadnout měl.
Marcie je pořád mrcha ale ke konci jsem jí začala i litovat.
Na to, jak jsem si Vee v jedničce a dvojce oblíbila u mě teď klesla o něco dolů. Nejen, že lhala nejlepší kamarádce, ale ona začíná být celkově nepříjemná osoba.

Shrnutí
Ticho jsem si opravdu užila a opravdu mě tam hodně věcí překvapilo.Dějově je to pro mě asi nejlepší díl serie.
Teď už jenom přetrpět ten rok čekání na další díl.

Moje hodnocení :

2 komentáře:

  1. Hezky napsaná recenze ;) Taky nevím, jak to vydržím tak dlouho ;))

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji :) Přesně! Po dočtení jsem si říkala,že to snad nevydržím :)

    OdpovědětVymazat