úterý 29. listopadu 2011

Můj názor : VA 2 - Mrazivý Polibek

Autor : Richelle Mead
Serie : Mrazivý Polibek
Díl : druhý
Originál : Frostbite


Anotace(oficiální z nakladatelství) : Rose Hathawayová se topí v problémech. Její úžasný učitel Dimitrij jako by ji přehlížel, Mason ji naopak zavaluje milostnými návrhy, které ona nechce přijmout, a navíc nedaleko Akademie zaútočili smrtonosní Strigojové! Škola je plná strážců, přijíždí dokonce i Rosina matka Janine. Nic z toho však nestačí, a tak se studenti i profesoři vydávají na vánoční prázdniny do Idaha, kde snad budou v bezpečí.
V luxusním horském středisku mají všechno, na co si vzpomenou. Chybí jen to nejdůležitější – jistota, že je Strigojové nenajdou a nezničí. Tři studenti se proto vydávají pronásledovat Strigoje, aby s nimi svedli konečný a vítězný souboj. Když se to dozví Rose, vyrazí za nimi, aby jim pomohla. Nemá ale nejmenší tušení, že se ocitla v takovém nebezpečí, jaké si do té doby ani neuměla představit. A jediným jejím ochráncem je Christian...

Můj názor (obsahuje spoilery!) :

Po dočtení knihy jsem myslela jenom na jednu věc.
Proč?Proč Mason? Já toho kluka měla tak ráda a Richelle mi ho v pohodě zabije!
Na scénu nám přichází i Rosina matka Janine. Rose ji na uvítanou zdrbla,že neplní dobře své povinnosti a Janine ji na uvítanou udělala monokla. Tak tomu se říká skvělé rodinné vztahy!
Mie už jsem nechtěla dát pěstí.Ke konci jsem ji i začala mít ráda. Doufám,že v dalších dílech,už bude takováhle.
Vztah Rose a Dimitriho se nám s příchodem Taši pěkně zamotal.
Adrian. Nemůžu si pomoct,ale ten kluk se mi zalíbil.
Rose nám zabila prvního Strigoje! A druhého! Ona je fakt dobrá.

Ve dvojce se toho stalo celkem dost. Zjištění, že Rose přebírá temnotu od Lissy,smrt Masona,příchod Adriana,Janine a Taši a mnoho dalšího..

Mrazivý Polibek má 4,7 hvězdičky

A nakonec pár mých oblíbených hlášek
„Malá dhampýrko.“
"Mimochodem, jmenuju se Rose Hathwayová. Učím se chránit a zabíjet vampýry. Jsem zamilovaná do naprosto nevhodného kluka a mám nejlepší kámošku, jejíž podivná magie ji dohání k šílenství.
Ale nikdo neříká, že je střední škola jednoduchá."


3 komentáře:

  1. No jo, Adrian... <3 Představ si, že ho spoustu lidí nemělo rádo :/

    OdpovědětVymazat
  2. Chápu,že někomu nesedl,ale já ho miluju za ty jeho hlášky a prostě všechno.V Poslední oběti mi ho bylo hrozně líto,takže jsem ráda,že tu jsou Bloodlines.Konečně by mu to mohlo s někým klapnout :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kristin Rose: Jo, taky doufám :) Jsem zvědavá, co s ním Richelle vymyslí :)

    OdpovědětVymazat