čtvrtek 9. února 2012

Můj autor roku 2011


Projekt z dílny Syki a jejího Knižního doupěte

Ze začátku bych asi chtěla říct,že tenhle rok byl pro mě knižně zlomový.Nejen,že jsem se pořádně ponořila do knížek,ale mimo to jsem si vytvořila GoodReads a svůj vlastní blog (můj úplně první)

V roce 2011 jsem toho přečetla víc než kdy jindy.Oblíbila jsem si opravdu hodně knih a jejich autorů.Proto pro mě nebylo úplně nejjednodušší vybrat toho úplně  úplně nejlepšího.

Mezi mé favority patří Suzanne Collins (Hunger Games),Jenny Downham (Ještě než umřu),Cassandra Clare (Nástroje smrti) Becca Fitzpatrick (Zavržený) Meg Cabot (Mediátor), Maggie Stiefvater (Mrazení) Sara Shepard (Roztomilé malé lhářky) a v neposlední řadě Cynthia Hand (Unearthly).

Dlouho,opravdu dlouho jsem se rozmýšlela.Šťourala jsem v paměti,která kniha mě nejvíc zasáhla,rozbrečela nebo rozesmála…A samozřejmě jestli se mi líbil styl,jakým to bylo napsáno.

Nakonec jsem došla ke konečnému rozhodnutí.

 ~

Richelle Mead


Richelle Mead se narodila 12.11. 1976 v Michiganu ale nyní žije v Seattle. Má tři různé diplomy. Bakalářský za studium Svobodných umění univerzity v Michiganu, magisterský za studium komparativní religionistiky ve Western Michigan University a třetí na University of Washington.

Je známá po celém světě svojí  upíří sérií Vampýrská Akademie a jejím spin-offem Pokrevní pouta,ale i její méně známé série jako je Sukuba a Dark Swan slaví po celém světě úspěchy.

Vampýrská akademie patří k mým nejoblíbenějším sériím.V každém dílů je tolik akce,WTF momentů a romantických momentů kvůli kterým knihu nepustíte z rukou.Právě proto je Richelle moje autorka roku 2011 :).

4 komentáře:

  1. Naprosto souhlasím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna jsem dočetla první díl:) nebylo to špatné, takže už se pomalu ale jistě chystám zhltnout další:) Jinak mám obdobné favority, Hunger games i první díl PLL jsem četla docela nedávno (recenzi na Lhářky se chystám přidat):) byl to holt úspěšný rok:)

    OdpovědětVymazat
  3. Jop,to byl :) Podle mě je VA díl od dílu lepší a lepší takže se určitě máš na co těšit :)

    OdpovědětVymazat