neděle 15. července 2012

Můj názor - Polibek pro Annu

Autor: Stephenie Perkins
Originál : Anna and the French Kiss
Anotace : Sedmnáctiletá Anna se cítí podvedená. Její rodiče ji totiž posílají na roční studium do Francie - přes půlku planety, do neznámého prostředí, aniž by navíc uměla slůvko francouzsky. Musí tak opustit své přátele, potenciální lásku i veškerá pohodlí amerického života a začít úplně nanovo. V romantické Paříži, ve městě, které nikdy nespí, se vrhá do nových vztahů i zkušeností a odhaluje v sobě skryté vlastnosti.






Můj názor (neobsahuje spoilery)
Sedmnáctiletá Anna musí na rok opustit své přátele, bratra a skoro-kluka. Proč? Její otec si usmyslel, že Annu přihlásí na School Of America v Paříži. Celkem podstatným zádrhelem však je, že Anna neumí ani slovo francouzsky. Hned první den se však seznámí s Meredith, která jí seznámí s celou její partou a tak Anna nepřekonává nástrahy Paříže sama. Nic by se ale neobešlo komplikací. Anna se totiž zamiluje do svého nejlepšího kamaráda St.Clairea, který je jen tak mimochodem zadaný. Takže bude tento rok jejím nejlepším nebo nejhorším v životě?


Kniha mě zaujala už celkem dávno – hlavně svojí obálkou a také celkem pozitivním hodnocením na goodreads. Než jsem se k ní ale dokopala, tak jsem zjistila, že by měla vyjít v češtině. No a tak jsem si na ni počkala. Když se mi kniha dostala do ruky, odsunula jsem všechny rozečtené a pustila se do ní. Byla jsem totiž celkem zvědavá a tak nějak jsem ani nevěděla, co od ní čekat.


A musím říct, že jsem byla příjemně překvapená, protože se mi to neskutečně líbilo. Je to typická lovestory a je napsaná úžasným způsobem. Hlavní postavy jsem naprosto milovala a knihu jsem chtěla přečíst jedním dechem, ale zároveň jsem nechtěla, aby skončila. Tolik emocí, které autorka do knihy vložila – to snad ani nejde popsat. Je to jako na horské dráze – jednu chvíli se člověk připitoměle usmívá, další ždímá kapesníky a o pár stránek dál mlátí do stolu, protože prostě nemůže uvěřit, co se to tam sakra děje.

Anna je prostě milá, čtivá kniha se spoustou emotivních chvílí – ať šťastných nebo smutných – se skvělým dějem a postavami. Ta kniha prostě člověka chytne a jen tak nepustí.




Žádné komentáře:

Okomentovat